google tracking

Associated Press: Googles tracking af placering er uærlig

Grundlæggende dele af de indstillinger, der associeres med Googles tracking og lagring af placeringsdata er uærlige. Det viser undersøgelser foretaget af Associated Press. Hovedpointen i historien handler om, at Google ikke helt korrekt informerer deres brugere om, at det stopper trackingen at slå visse indstillinger fra, når det rent faktisk ikke er tilfældet.

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

 

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

Slå web- og appaktivitet fra i Google Maps

Vi kan tage et eksempel. Support-siden til Googles funktion Placeringshistorik informerer brugerne om, at hvis man slår trackingen fra, vil funktionen ikke længere gemme de steder, de tager hen. Virkeligheden er dog, at funktionen skal fungere som en tidslinje for brugerne, så de selv kan følge, hvordan de har bevæget sig rundt og at Googles apps som Maps og Søg stadig noterer placering samt tid for det brugeren gør.

For at slå placeringstracking helt fra, kan man som bruger slå en hel anden indstilling fra, nemlig den, der hedder ‘Web- og appaktivitet’. Den finder man i kontoindstillingerne, men man får kun adgang til dem online, og de er slået til som standard. Du finder funktionen her.

Se også: Priser på de bedste smartphones

 

Google vil bare forbedre brugernes oplevelse

Man kan jo diskutere, om de oplysninger, Google giver brugerne på deres supportsider, er misvisende og lokker brugerne til at tillade trackingen. Google selv siger, at det, at deres placeringstjenester er en del af et forsøg på at forbedre brugernes oplevelse. Placeringsbaserede tjenester kan også håndteres på hver enkelt enhed. Det foregår for eksempel i Placeringshistorikken eller i Web og appaktivitet.

På den måde kan man slå tracking af placeringsdata til i forhold til brugbare funktioner som Maps eller Assistant, mens man har det slået fra i forhold til andre tjenester og funktioner. Det er imidlertid sådan, at hver af Googles tjenester har en enkel beskrivelse og kontroller, der gør det muligt for brugerne at slå dem til og fra, som de vil. Det er også muligt at slette historikken helt og aldeles, siger Google.

Det stemmer til dels, da brugerne kan gå ind på deres onlinekonto fra en hvilken som helst enhed ved at klikke på deres profilbillede og derefter Google Konto-knappen.

Se også: Billige mobilabonnementer

 

Via browseren for at få adgang til indstillinger på mobilen

Samtidig er det værd at notere, at data kan tjene et formål, og også gør det, samt at det hjælper Google med at give brugerne relevante reklamer og annoncer. Dog kan man sige, at de menuer, man skal gå ind i for at håndtere sine indstillinger, ikke altid er helt ligetil at håndtere, og at det kan være mindre gennemskueligt, hvis man er en uvant bruger. Som det er nu, skal man på smartphones gå via browseren for at få adgang til disse indstillinger.

Det samme gælder for at slette data.

Se også: Nyheder om Google Maps