iPhone 11 bruger placeringstracking selvom funktionen er slået fra

Selvom placeringstracking er slået fra på iPhone 11, så bliver den ved med at have funktionen aktiveret - det er ikke et privacy-problem i følge Apple.

iPhone 11 bruger placeringstracking selvom funktionen er slået fra

Apple er jo kendt for at ville sætte brugernes sikkerhed og ret til privatliv først. Derfor er det lidt paradoksalt, at der lader til at være et ret stort problem med netop retten til privatliv i iPhone 11. Problemet er blevet løftet frem af Krebs on Security, der har opdaget, at iPhone 11 fortsat bruger ens placeringstracking, selv efter at man har slået den fra.

Se også: Anmeldelse af iPhone 11

 

iPhone 11 bruger placeringstracking selvom funktionen er slået fra

iOS har en indstilling, hvor man kan blokere adgang til sin placering eller begrænse den til bestemte apps, så det kun er udvalgte apps, der har adgang, mens andre ikke har. Krebs on Security har dog fundet ud af, at iPhone 11 fortsætter med at finde frem til brugerens placering, selvom alle apps og tjenester i systemet er indstillet til ikke at benytte eller have adgang til de oplysninger.

Det lyder unægtelig som en fejl, der kan rettes med en softwareopdatering, men det lader til, at det med vilje er konstrueret på denne måde. En Apple-ingeniør blev spurgt om problemet, og fortalte Krebs on Security, at der ifølge Apple ikke er tale om et egentligt sikkerhedsproblem: ”Det er forventet, at Placeringstjenester-ikonet er fremme i statuslinjen, når Placeringstjenester er aktiveret. Ikonet vises for de systemtjenester, der ikke har en knap i Indstillinger.” siger ingeniøren.

Det sidste er formentlig ikke sagt i den sag, nu hvor det er kommet frem. Om Apple er villige til at ændre på det, er uvist på nuværende tidspunkt, men det er rart at vide, at det forholder sig sådan.

Se også: Nyheder om iPhone