slet automatisk data google

Google gør det muligt automatisk at slette placeringshistorik og Web & App aktivitet

Tilbage i maj annoncerede Google en funktion, der skal gøre det muligt at indstille et tidsinterval, hvorefter placeringshistorik automatisk slettes. Funktionen er nu begyndt at rulle ud, og hjælper brugerne med at slippe for evigt gemt placeringshistorik. En anden funktion, skal gøre det samme med web- og app-historik, lader også til at være i gang med at rulle ud.

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

 

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

Sådan sletter du Placeringshistorik og Web & App aktivitet

Lyder det interessant, er det enkelt at aktivere funktionen. Gå ind i Google-kontoens Aktivitetsadministration og klik på Administrer Aktivitet under henholdsvis Web & App aktivitet og Placeringshistorik. Her finder man en valgmulighed, der hedder ‘Vælg at slette automatisk’. Google har givet to muligheder, enten hver tredje måned eller hver 18. måned.

Selvom Google gerne vil hjælpe os med at slette historikken, er det noget man skal vælge at gøre og ikke en indstilling, der er standard. Det handler naturligvis om, at noget af det, Google tjener penge på, er at indsamle information. Det er dog lettere at indstille et sådant tidsinterval end at huske at gøre det manuelt.

Det er desuden samme sted, man manuelt kan slette data eller helt slå Googles indsamling af data fra. Sidstnævnte mulighed gør dog også, at man ikke længere har mulighed for at se, hvor man har været, få anbefalinger af steder eller såkaldte personligt tilpassede forslag frem, når man søger.

Se også: Priser på smartphones

 

Også på vej til iOS og Android

Begge funktioner skulle være i gang med at rulle ud til iOS og Android. Det er dog meningen, at det skal ske hen over nogle uger, så der kan gå lidt, inden man får den.

Se også: Nyheder om privacy