google search

Nu bliver det lettere at slette data hos Google – “og det er kun begyndelsen”

Lokationshistorie og Web & App-aktivitet bruges generelt til at forbedre brugerens oplevelse af de forskellige Google-services og gøre tjenesterne bedre, for eksempel til hurtigere internetsøgninger, anbefalinger til restauranter eller destinationer i Maps.

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

Det betyder dog også, at en masse data om ens gøren og laden bliver lagret online, men nu bliver det nemmere at styre, hvad der bliver gemt af Lokationshistorie og Web- og App-aktivitet – og hvor længe.

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

Google har nemlig netop annonceret, at de kommer med automatisk sletning af data. Det giver brugeren konkrete nye ‘set-and-forget’-redskaber til at administrere den data, som bliver gemt. Den nye feature bliver udrullet over de kommende uger. Hidtil har man skullet gøre det manuelt.

 

Sådan fungerer Googles nye håndering af data:

· Sæt en tidsramme på, hvor lang tid du ønsker data om din aktivitet gemt – enten 3 eller 18 måneder.

· Al data ældre vil automatisk blive slettet fra din konto.

· Du kan altid slette hele eller dele af din datahistorik på din Google-konto under privatliv – eller fortsætte med at gemme dataen, indtil du sletter den manuelt.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark forklarer, at der er rigtig mange brugere, som ønsker endnu større råderet over deres privatliv og han lover, at dette nye tiltag med automatisk sletning kun er en begyndelse. “Der kommer flere tiltag de kommende måneder, som gør det endnu nemmere for brugerne at få slettet data, der er lagret om dem”, lover han.