google drev fotos

Privat-delte links til Google Fotos er ikke så private

Google Photos har mange fordele. Som et skybaseret lagringssystem giver det brugerne mulighed for at uploade billeder, som der derefter har adgang til hvor som helst fra. Hvis man vil, kan man skabe fotoalbums, som man kan dele privat med venner eller familie. Sådan er det i hvert fald sagt.

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

 

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

Privat album delt med andre er ikke nødvendigvis private

Forsker Robert Wiblin er imidlertid kommet frem til en lidt anden virkelighed, som han har skrevet et indlæg om på Medium. Her fortæller han, at de privatdelte fotoalbums faktisk ikke er helt så private, som vi tror. Det er sådan, at alle med linket har adgang til billederne. Deler man linket med en forkert person, har de derfor adgang til billederne, selvom det ikke var meningen.

Google er klar over dette og har en ansvarsfraskrivelse på hjemmesiden, hvor der klart og tydeligt står: ”Alle der har det delte link, vil kunne se albummet.” Det virker noget tyndt af Google at nøjes med en sådan fraskrivelse af alt ansvar, især med tanke på, at Google Drive har et andet og mere moderne linksystem, hvor det kun er de udvalgte modtagere, der kan se indholdet.

Se også: Bedste kameramobil

 

Bedre privacy på Google Drive

Det er ikke til at sige, hvorfor Google ikke benytter samme system til Google Photos, men det kan være værd at tænke over, når man vil dele et fotoalbum privat. I stedet kan man oprette en mappe på Google Drive med billederne og dele den mappe i stedet. På den måde er det kun de modtagere, man sender linket til, der rent faktisk kan gå ind og kigge.

Vil man afslutte delingen af et Google Photos-album, kan man læse sig til hvordan på Googles hjemmeside.

Se også: Nyheder om sky tjenester