dmail

Tip: Sådan sender du selvdestruerende mails med Gmail

Det hænder, at man sender en mail, man fortryder. Eller det kan være, at man vurderer, at en mail, man sender, ikke skal kunne læses efter et bestemt tidsrum.

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

Det er så her udvidelsen Dmail til Gmail kommer ind i billedet. Når den er installeret, kan man indstille sendte mails til at blive ulæselige efter en time, 1 dag eller 1 uge. Man kan også vælge aldrig.

  • Artiklen fortsættes under annoncen:

Ifølge producenten bag Dmail skulle man også ved at trykke på Dmail-ikonet øverst i ens Gmail-inbox kunne se og slette mails, man har sendt med Dmail. Jeg kan se alle sendte Dmails, men jeg kan ikke finde en Revoke Email-knap, som jeg ellers bliver oplyst. Med den funktion skulle man kunne slette sendte mails, når man vil.

Se også: Genial udvidelse til Gmail for dig – irriterende for modtageren!

Krypterer reelt mailen med kode

Dmail sletter ret beset ikke den sendte mail. Den krypterer derimod mailen og efter det tidsrum, man har valgt, aktiveres krypteringskoden så og gør mailen ulæselig for modtageren.

Modtageren kan dog stadig se, hvad der står i emnefeltet.

Modtageren skal ikke selv have Dmail for at kunne læse disse mails. Denne oplyses, at man har modtaget en sikker mail via Dmail, som man så skal åbne i et nyt vindue. Har modtageren Dmail, kan den læse mailen direkte i Gmail.